La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, va assegurar que l'executiu català treballa "amb tota normalitat" malgrat estar en funcions des de les eleccions catalanes del 27-S i va donar a entendre que prepara una pròrroga pressupostària per a l'any que ve.

Després de la reunió del Govern, Munté va negar que el fet que les negociacions amb la CUP per pactar un full de ruta sobiranista i acordar els termes de la investidura del president de la Generalitat pugui afectar el dia a dia de la Generalitat.

El Govern, va subratllar el seu portaveu, "continua amb la seva feina ordinària" amb plena "normalitat", perquè el fet d'estar en funcions només el limita a l'hora de prendre "determinades decisions", com la confecció dels pressupostos de la Generalitat.

També està "contraindicat" decidir sobre la concessió de subvencions mentre el Govern segueix en funcions, però a la resta de matèries, va insistir, el conjunt de departaments poden funcionar sense alteracions.

En aquest context, Munté va indicar que la pròrroga pressupostària no seria "una cosa estranya", ja que es tracta d'"un instrument plenament vàlid que s'ha utilitzat altres vegades justificades".

Munté va dir confiar que les converses amb la CUP "arribin a bon port", encara que arribar a un acord "requereix un cert temps", ha admès.

Com a mostra de la "discreció" amb la qual Junts pel Sí i la CUP duen a terme aquestes negociacions, Munté va evitar donar pistes sobre quan se celebrarà la sessió constitutiva del Parlament, encara que sí que va recordar que el reglament de la cambra situa el 26 d'octubre com a data límit.

De moment, el Govern no treballa amb un altre escenari que no sigui el d'aplicar el "mandat democràtic" de les eleccions del 27 de setembre.

La vicepresidenta en funcions del Govern, Neus Munté, va denunciar que els Pressupostos Generals de l'Estat són "electoralistes" i v retreure al Govern central que pugui incomplir el dèficit quan ho ha "centrifugat" a les comunitats autònomes.

En la conferència de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, Munté va valorar així l'avís de la Comissió Europea, que va instar Espanya a prendre mesures per executar el seu pressupost d'aquest any al peu de la lletra i a modificar "com més aviat millor" el previst per a 2016 en tractar-se d'uns comptes que considera "optimistes" i que creu que encaminen al país a incomplir els seus objectius de reducció del dèficit.

Per a Munté, el "toc d'atenció" de la Comisissó Europea denota que els pressupostos aprovats són "electoralistes", ja que s'han aprovat en "temps de descompte" de la legislatura, davant de les eleccions generals del 20 de desembre.

A més, la vicepresidenta va denunciar que l'Estat pugui incomplir els objectius de dèficit després d'haver "centrifugació" gran part d'aquest desajust cap a les comunitats autònomes, a les que ha exigit, segons el seu parer, un "sostre de dèficit injust".