El portaveu de CDC al Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha anunciat aquest dimecres que no repetirà com a diputat de la seva formació a les eleccions del 20 de desembre i que abandona la política, malgrat que continuarà formant part de la direcció de CDC fins al pròxim congrés del partit. Macias, que ha ocupat un escó a la cambra baixa des del 2008, ha assegurat que adopta la decisió pel convenciment que cal "cedir el pas" a les noves generacions del partit i malgrat que comparteix "al cent per cent" l'estratègia de la seva formació. Ha afirmat que és una decisió "personal" que ja ha comunicat al president de la Generalitat.

Macias ha comparegut a l'escriptori del Congrés acompanyat de tots els diputats de CDC a la cambra baixa i ha expressat el suport de la seva formació al president de la Generalitat, Artur Mas, i les conselleres Ortega i Rigau pel 9-N.

En aquest sentit ha acusat a ministres del govern espanyol de fer manifestacions "còmiques" per les seves crítiques al fet que el Govern acompanyi els seus membres al TSJC i ha afirmat que les acusacions contra ells per "afavorir un procés participatiu" semblen "un acudit".

Ha afirmat que la seva decisió de no repetir i abandonar la política és "personal" i ja la va comunicar al president de la Generalitat i a la direcció de CDC. L'ha adoptat, ha dit, "després d'un procés de reflexió" i 30 anys en política de les què 12 han estat a les Corts.

Segons Macias, abandona la política després d'una dilatada trajectòria i pel convenciment que cal "cedir el pas" a altres persones en el marc del "relleu generacional important" i de la refundació del partit. "Alguns hem de predicar amb l'exemple", ha afirmat.

"Des d'aquest sentiment de normalitat els comunico aquesta decisió personal i política, perquè creient al cent per cent en el projecte actual de CDC, per garantir la pervivència d'aquest projecte polític alguns ens hem de separar i incorporar-nos a la vida civil, per dir-ho d'alguna manera", ha dit.

Ha assegurat que adopta la decisió amb "pesar" però amb "total convenciment", i que seguirà formant part de l'òrgan de direcció de CDC fins al pròxim Congrés del partit.

Macias (Olot, 1956) abandona la carrera política després d'ocupar un llarg llistat de càrrecs institucionals. Des d'alcalde d'Olot entre 1985 i 1996 a president de la Diputació de Girona (1994-1996), conseller, senador i diputat.

Durant la seva etapa com a membre del Govern va impulsar infraestructures com la tercera pista de l'Aeroport del Prat i la Línia 9 del metro, a més de presidir l'Autoritat del Transport Metropolità.

A Madrid va ocupar escó al Senat i posteriorment va rebre l'encàrrec de mantenir l'equilibri de la Federació a un grup parlamentari al Congrés presidit pel líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, en un marc de relacions cada vegada més tenses amb el teló de fons del procés.

Com a president de la Comissió de Seguretat Vial i Mobilitat va ser un dels impulsors del carnet per punts i ha reivindicat reiteradament l'impuls d'infraestructures a Catalunya com el desdoblament de la N-340.