El Govern de Catalunya -encapçalat per Artur Mas-, el Parlament -amb la seva presidenta Núria de Gispert- i l'Ajuntament de Barcelona -encapçalat per l'alcaldessa, Ada Colau- han retut aquest matí homenatge al president de la Generalitat republicana Lluís Companys al Fossar de la Pedrera.

En el 75è aniversari de la mort de Companys, les tres institucions han dipositat corones de flors al costat de la tomba del president de la Generalitat afusellat per la dictadura, que és al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc.

Ni el president de la Generalitat, Artur Mas, ni la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ni tampoc l'alcaldessa, Ada Colau, no han volgut fer declaracions després de dipositar les respectives corones de flors.

El govern català ha arribat al Fossar de la Pedrera a les 9 del matí, encapçalat pel president Artur Mas, però amb la presència també de la vicepresidenta, Neus Munté, així com de diversos consellers: Francesc Homs, Boi Ruiz, Ferran Mascarell, Santi Vila, Meritxell Borràs, Irene Rigau i Felip Puig, entre d'altres.

La comitiva governamental ha fet un minut de silenci al costat de la tomba de Companys i posteriorment han escoltat una interpretació musical d'"El Cant dels Ocells".

Minuts després ha arribat al mateix lloc una representació de la Mesa de la Diputació Permanent del Parlament, formada per la presidenta, Núria de Gispert, la vicepresidenta primera, Anna Simó, el vicepresident segon, Lluís Maria Corominas, i el representant del PSC Celestino Corbacho.

L'Ajuntament de Barcelona ha efectuat, també, el seu acte d'homenatge a Companys poc després. Hi havia també a l'acte l'alcaldessa, Ada Colau, i els portaveus municipals Gerardo Pisarello (Barcelona en Comú), Xavier Trias (CDC) i Alfred Bosch (ERC).