La ministra de Foment, Ana Pastor, ha comparat aquest dijous les concentracions davant el TSJC de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, a la vicepresidenta del Parlament, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, amb el setge al Parlament del 2011 contra les retallades. "Aleshores tots els ciutadans vam dir que era terrible i que no es pot alterar el funcionament dels òrgans constitucionals, i avui crec que cal respectar les decisions dels tribunals, que actuaran, em consta, amb independència", ha dit en una entrevista a RNE. "Si entra dins de la seva llibertat d'expressió", ha conclòs, "jo no coincideixo amb aquesta llibertat d'expressió".

És la primera reacció de l'executiu espanyol a la declaració d'aquest dijous del president de la Generalitat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Mas ho fa com a imputat per haver organitzat la consulta alternativa del 9-N. Davant del TSJC l'han esperat centenars de persones i el president de la Generalitat ha arribat acompanyat de 400 alcaldes catalans.

Per la ministra de Foment la situació és comparable als fets que van tenir lloc el 15 de juny del 2011 quan prop de 2.000 'indignats' van impedir l'accés dels diputats del Parlament de Catalunya a la cambra i van insultar i agredir alguns dels representants. Aquell cas va acabar a l'Audiència Nacional, que va absoldre els acusats, malgrat que el Tribunal Suprem en va acabar condemnant a vuit a penes de tres anys de presó.