El conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, ha defensat avui la conveniència d'impulsar "una contrareforma elèctrica a Catalunya" per fer davant de la normativa estatal sobre el sector, que "no té en compte" ni la competitivitat de les empreses catalanes ni als ciutadans, ha dit.

En el marc de la inauguració del saló Expoelectric, Puig s'ha referit així al decret llei aprovat pel Govern per regular l'autoconsum d'energia, que obliga als usuaris que generen la seva pròpia energia a pagar un peatge si es connecten a la xarxa.

Segons el parer de Puig, aquest nou marc normatiu "protegeix als poderosos" i és contradictori amb les polítiques portades a terme a Europa, segons un comunicat del departament d'Empresa i Ocupació.

Puig ha opinat que el Govern només legisla "per protegir els interessos de les grans corporacions" i no té en compte "la competitivitat empresarial ni la factura elèctrica dels ciutadans".

El saló Expoelectric, que arrenca avui, és l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i híbrids endollables del sud d'Europa, un certamen que aquest any celebra la seva cinquena edició.