El líder del PSC, Miquel Iceta, veu "enormes dificultats" en el fet que la CUP pugui investir el president en funcions, Artur Mas, i per això va allargar la mà a "una part" de Junts pel Sí que vulgui un "camí diferent" que no sigui "fora de l'Estat de Dret" i serveixi per millorar autogovern i finançament. Per a Iceta, que "les dificultats per a la investidura de Mas són enormes", ja que són dues forces que "l'únic que tenen en comú és estar a favor de la independència".

Iceta va opinar que l'independentisme "no pot seguir en un camí l'únic objectiu del qual és la independència", ja que "no tenen mandat per això, després d'haver guanyat les eleccions, però han perdut el seu plebiscit".

Per això, va llançar un missatge a "la part de Junts pel Sí" que "estigui disposada a parlar d'altres coses, discutir i posar-se d'acord" per formar un govern entre diverses formacions de tot l'espectre polític català, en el que fa una setmana ell mateix va batejar com un gran coalició per al seny."Faig una oferta a tots els qui vulguin fer un camí diferent, que no acabi fora d'Estat de Dret, sinó per a un major autogovern, millor finançament i polítiques públiques que resolguin els problemes de la gent", va indicar.

D'altra banda, va opinar que la imputació de Mas pel 9N no acabarà en inhabilitació i "no prosperarà ni hi haurà sanció penal", i va demanar que es "deixi treballar la justícia sense interferències", en al·lusió a la concentració en suport de Mas davant els tribunals, a l'hora que ha considerat que l'actitud del PP de "judicialitzar" aquesta qüestió mostra "el fracàs de la política".

Per altra part, en una visita a Sant Andreu de la Barca, l'exministra Carme Chacón va denunciar que en l'agenda política de Catalunya "només hi ha un tema" i que la Generalitat no ha buscat solucions a problemes que "tenen a veure amb la crisi i la falta de funcionament del Govern". "Cada vegada hi ha més nens en risc de pobresa, sense beques menjador o persones que no cobren les prestacions de la llei de dependència",va criticar. La dirigent socialista va lamentar que a la resta de l'estat espanyol "no estan millor" i va retreure que l'executiu de Rajoy "decideixi portar als tribunals problemes que saben que només es resolen políticament". Per a Chacón, Mas i Rajoy són "maquinistes embogits" al davant de dos trens. I ha insistit: "L'aventura embogida ens està empobrint a tots". Chacón va reclamat "parlar dels problemes de la gent" a Catalunya.