La diputada de Junts pel Sí, Carme Forcadell, va assegurar ahir en declaracions a Catalunya Ràdio que considera que la candidatura unitària "no s'hauria de presentar" com a tal a les eleccions espanyoles perquè "es va crear per a unes eleccions plebiscitàries. "El 20 de desembre s'ha de fer una altra cosa", va dir, tot assegurant que encara s'està parlant de "com s'hi anirà". Per la seva banda, la també diputada, Muriel Casals, va afirmar que "cal anar amb molta cura i ser molt pacients, perquè les coses s'han de fer bé", en relació amb la negociació per a la investidura del president de la Generalitat. Totes dues consideren que "la precipitació podria malmetre el procés" cap a la independència de Catalunya.

Les dues diputades van defensar la figura d'Artur Mas com a president i Muriel Casals va assenyalar que "hi ha determinats moments crucials de la història, dels països, en què a determinades persones els toca ser la cara visible del que està passat, i en aquest cas el president Mas és la cara visible i tenim la sort que ho fa molt bé".Respecte a les eleccions generals del pròxim mes de desembre, Carme Forcadell va dir que els resultats no afectaran per a res l'evolució prevista per al procés i va remarcar que "de cap manera condicionarem el futur d'aquest país al que passi en les eleccions de l'Estat espanyol".

Pel que fa a la necessitat d'anar a aquestes eleccions mantenint la candidatura conjunta amb la qual es va concórrer a les catalanes, Forcadell opina que "s'hi ha d'anar (conjuntament) però d'una altra manera, no com Junts pel Sí". En aquest sentit, va matisar que la fórmula es va fer per uns comicis plebiscitaris concrets i que les eleccions generals són una "altra cosa". D'altra banda, Casals va explicar que, havent observat durant la campanya electoral la satisfacció dels ciutadans per aquesta confluència, "ara no se'ls pot frustrar".