ERC ha proposat aquesta tarda formalment el nom de l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Carme Forcadell com a pròxima presidenta del Parlament.

Fonts d'ERC han indicat que el nom de Forcadell ha estat proposat a la coalició de la qual forma part aquest partit, Junts pel Sí, motiu pel qual molt probablement serà elegida per a aquest càrrec en la sessió constitutiva del nou Parlament.

El nom de Forcadell, que anava de número dos a la llista de Junts pel Sí, havia sonat insistentment els últims dies com a possible presidenta, i ERC ha avalat formalment el seu nom en les últimes hores.

En l'acord de creació de la candidatura de Junts pel Sí es preveu que CDC proposa el nom del president de la Generalitat, en aquest cas Artur Mas, mentre que a ERC li correspon suggerir el nom de qui ha d'ocupar la presidència del Parlament en el cas que aquesta formació fos la guanyadora de les eleccions, com així va ocórrer el passat 27 de setembre.

ERC tenia la possibilitat de proposar un nom de l'àmbit del seu propi partit, i en aquest cas l'actual vicepresidenta primera del Parlament, Anna Simó, hagués estat la candidata més probable, però els republicans han optat finalment per una independent, i Forcadell era la més ben situada per ocupar la presidència de la cambra legislativa catalana.

CDC proposa Lluís Corominas com a vicepresident primer

CDC ha proposat avui el seu vicepresident de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, perquè ocupi la vicepresidència primera de la Mesa del Parlament, segons han informat a Efe fonts de Convergència.