L'alcalde d'Olot, Josep Maria Coromines (CDC), s'ha mostrat "absolutament tranquil" després de l'escorcoll de la Guàrdia Civil a l'ajuntament del municipi en el marc de l'operació 'Petrum' sobre el presumpte pagament de comissions a canvi d'adjudicacions d'obres públiques que investiga el Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell. En el cas d'Olot, els agents, que s'han presentat a l'ajuntament al voltant d'un quart d'onze del matí, han requerit informació sobre l'adjudicació del servei de recollida d'escombraries al municipi el 2011 a la UTE formada per IGFA-Urbaser. L'alcalde també ha explicat que les condicions del concurs les va redactar l'anterior equip de govern, encapçalat pel socialista Lluís Sacrest.

Coromines ha defensat que va ser un procés que es va dur a terme legalment i a través d'una mesa de contractació, amb membres del tribunal tècnic i després de valorar diverses propostes. L'alcalde olotí, que també és vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha demanat més informació als agents desplaçats fins al consistori, però els agents, acompanyats d'una funcionària judicial, li han respost que el cas es troba sota secret de sumari.

La Guàrdia Civil ha desplaçat dos vehicles -un logotipat i l'altre de paisà- amb quatre agents fins a l'ajuntament de la capital garrotxina, d'on han descarregat caixes per recollir la documentació. Dos d'ells han entrat a l'interior de l'Ajuntament i els altres dos han custodiat la porta de l'edifici consistorial.