L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) va exigir ahiral president de Catalunya, Artur Mas, i a la resta de càrrecs públics catalans que respectin la feina de l'Institut Armat, després que el dirigent qualifiqués de sobreactuació el registre efectuat ahir a la seu de CDC.

En un comunicat, l'AEGC surt al pas de les manifestacions de Mas sobre l'operació Petrum 3, en què dimecres va ser detingut el tresorer de CDC, Andreu Viloca.

La Guàrdia Civil ha actuat «conforme a la llei i si té vostè la més mínima prova o indici que no és així, l'animem que prengui les mesures legals que consideri oportunes», comunica l'AEGC a Artur Mas.

També assenyala que no permetrà que Mas «embruti el bon nom» dels guàrdies civils destinats a Catalunya, i concretament el d'aquells que estan realitzant actuacions per aclarir presumptes delictes de corrupció.

D'altra banda, l'AEGC rebutja l'actuació del cap de la Policia local d'Olot, Ignasi López, per multar vehicles de la Guàrdia Civil durant aquest operatiu, que, segons el parer de l'associació, ha estat per «una irrefrenable necessitat de cridar l'atenció i de tenir el seu minut de glòria en els informatius».

Explica que en un vídeo s'observa l'inspector caminant davant d'un guàrdia civil, «al qual ni tan sols s'ha dignat a saludar, cosa que denota la seva total falta d'educació» i deixa volar la imaginació sobre que els motius de les denúncies siguin altres i no per les queixes dels veïns.

L'associació recorda que la llei obliga que les denúncies siguin notificades a l'acte als denunciats i que el reglament de circulació empara els vehicles prioritaris en servei urgent a deixar de complir normes de trànsit.

En aquest sentit, l'AEGA aclareix que els agents actuaven per ordre de l'autoritat judicial, per la qual cosa en aquest cas entraven en joc també altres normes com la Llei d'Enjudiciament Criminal.

La compareixença de Mas

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, compareixerà avui al matía la Diputació Permanent del Parlament a dos quarts d'11 del matí per donar explicacions sobre els registres policials a la seu del seu partit, CDC, per suposades comissions del 3% en la contractació d'obra pública.

Segons han informat fonts del Govern, Mas compareixerà davant la Diputació Permanent del Parlament previsiblement defensarà davant els diputats que no hi ha hagut irregularitats en l'adjudicació d'obra pública de la Generalitat.

Mas, que dimecres ja va demanar acudir a la Cambra catalana per donar explicacions sobre la presumpta corrupció del seu partit, també haurà de respondre a les preguntes que li faran els grups parlamentaris sobre les presumptes irregularitats del seu partit CDC, el tresorer del qual va ser detingut també dimecres i que ha ingressat a presó.