El líder de la CUP, Antonio Baños, ha afirmat avui que les explicacions del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, "no ens convencen" malgrat la "guerra bruta" de l'Estat, i ha avisat que "som independentistes no per salvar CDC dels seus mals, sinó per fer neteja" i acabar amb els "tripijocs".

Mas ha comparegut avui davant la Diputació Permanent del Parlament a petició pròpia per donar explicacions de la gestió de la Generalitat en la contractació d'obra pública després del cas obert en contra del seu partit, CDC, i algun alt càrrec del Govern per presumptes comissions il·legals del 3% en adjudicacions públiques.

En declaracions als mitjans una vegada conclosa la Diputació Permanent, de la qual la CUP no en forma part, Baños ha assegurat que les explicacions de Mas "tampoc ens convencen", malgrat denunciar de nou la "guerra bruta" i l'"espectacle jurídicopolicial de l'Estat" que, segons el seu parer, té "unes intencions polítiques".

"La seva explicació no ha aportat cap novetat, ha exposat les meravelles del sistema de licitació d'obra pública dient que s'havia sofisticat molt els últims anys, però ens preguntem per què no estaven sofisticats des d'abans", ha precisat el futur diputat independentista.

Baños, després de la compareixença d'avui del president de la Generalitat en funcions amb el qual negocia la seva possible investidura, ha assenyalat que la CUP "no s'ha mogut ni una coma" respecte al paper que ha de desenvolupar la figura de Mas ni en la seva postura sobre la investidura: "No canviem la nostra posició política pel nombre de detinguts o imputats que pugui tenir" la formació convergent.

"Nosaltres som independentistes no per salvar CDC dels seus mals, sinó per fer neteja amb una administració que no depengui d'aquest clientelisme absolutament estructural i d'aquests tripijocs", ha dit Baños.

El dirigent independentista ha insistit que Mas "ha d'entendre" que per fer la primera legislatura de la república han de participar "més figures i ideologies".