La Guàrdia Civil escorcolla de nou la seu de Convergència Democràtica de Catalunya, al carrer Còrsega de Barcelona, en el marc de l'operació 'Petrum'. Es tracta de a tercera fase de l'operació, després que el passat 28 d'agost els agents també entressin a les dependències de la formació nacionalista i que el 23 de juliol passat detinguessin el conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca. Aquesta vegada, la Guàrdia Civil ha detingut set persones, entre les quals el tresorer de CDC i CatDem, Andreu Viloca, i preveu que siguin fins a una desena el nombre d'arrestat. A més, està fent més d'una quinzena de registres, concretament vuit en seus mercantils i deu més en domicilis particulars, de manera simultània a Barcelona i Madrid.

Les detencions i registres d'aquest dimecres corresponen a la tercera fase de l'operació 'Petrum', que investiga el jutjat número 1 del Vendrell. Així, el 28 d'agost passat, la Guàrdia Civil ja va entrar a la seu de la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya en el marc de la mateixa operació 'Petrum'.

En aquella ocasió, es va escorcollar també el domicili de l'extresorer del partit, Daniel Osácar, i els ajuntaments de Lloret de Mar, Figueres, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès, on suposadament s'hauria ubicat l'obra pública que s'està investigant.

La primera fase de l'operació però, es va produir el 23 de juliol, quan s'haurien trobat documents que demostrarien pagaments de Teyco del 3% a la fundació CatDem, com a comissions per a l'adjudicació d'obra pública. En aquella ocasió, es va detenir Jordi Sumarroca, conseller delegat de Teyco i fill del fundador de Convergència Democràtica de Catalunya, Carles Sumarroca, i dos membres més de la seva família. A més, es va detenir l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i el gestor Marià Júdez.