El líder del PSC, Miquel Iceta, va exigir al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que doni explicacions sobre la detenció del tresorer de CDC, Andreu Viloca, i va assegurar que els indicis que mostra el jutge «no permeten» al·ludir a una «caça major» contra Mas i CDC.

«Estem davant unes coses que s'han d'explicar de forma raonable i deixar que la justícia pugui actuar lliurement, però les decisions del jutge són molt greus i importants, amb uns indicis i evidències que no permeten al·ludir a una caça major», ha explicat Iceta. «Això no ho ha decidit ni (Mariano) Rajoy, ni el Rei, ni el Tribunal Suprem, sinó que el cas té origen en una denúncia catalana tramitada per un jutjat de Catalunya i, per tant, demanem prudència i no defugir responsabilitats al·ludint persecucions», va afirmar Iceta.

La candidata del PSC en les generals, Carme Chacón, va instar a dimitir un president català, Artur Mas, «cada vegada està més envoltat per la corrupció», després de les últimes detencions a CDC i el Govern pel presumpte cobrament de comissions del 3% per adjudicar obres.

«Jo el que demano és que no ens prenguin per tontos, perquè la gent tonta no és. Així com tothom a Espanya coneixia el tema de Bárcenas, tothom a Catalunya sabem que Mas sabia el dels Pujol i el del 3%», va apuntar. «Per regenerar el país, Mas ha de marxar a casa i té una grandíssima oportunitat per fer-ho», va concloure.