El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va dir que «la corrupció s'està menjant» CDC i que, després de les últimes detencions i registres policials en ajuntaments, ja no es tracta del «cas 3 %», sinó del «cas Convergència», en què els seus dirigents volen «tapar la cartera amb la bandera».

Rivera va afirmar que les imputacions, detencions i registres «dinamiten» el que «queda del partit» i va considerat que Mas no pot «seguir mirant de costat» a aquesta situació mentre argüeix una suposada «conspiració» contra ell i el seu partit. Va sostenir, en referència a CDC, que «alguns han ficat les mans en el pressupost públic de tots» i que per això ara «volen tapar la cartera amb la bandera». Va demanar a Mas que assumeixi la responsabilitat política per «dos tresorers detinguts, sis processos judicials i quinze seus embargades».

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va avançar que intentaran «desemmascarar» l'estratègia del president de Catalunya en funcions, Artur Mas, «d'impulsar el debat identitari per tapar els casos de corrupció que afecten el seu partit». Arrimadas, que no creu que es «produeixin moltes novetats» amb la compareixença de Mas, va dir que Ciutadans farà «com sempre» en intentar «desemmascarar Mas» . Preguntada per si li ha sorprès que la CUP desvinculi les detencions de la investidura de Mas i que continuïn les converses, Arrimadas ha dit que la coalició que lidera Baños «té una situació molt complicada».