Els dos ocupants d'un ultralleuger van morir ahir al matí després de patir un accident a la localitat de Torregrossa, al Pla d'Urgell. Segons van informar els Bombers al seu compte de Twitter, l'ultralleuger es va accidentar a prop de l'aeròdrom i acte seguit es va incendiar, la qual cosa va provocar la mort dels seus ocupants, un home de 59 anys veí de Lleida i un home de 62 anys veí de Barcelona.

Els Bombers, que van rebre l'avís quan faltaven pocs minuts per arribar a les onze del matí, van desplaçar un total de quatre dotacions fins al lloc dels fets, encarregats d'efectuar l'extinció de l'artefacte i assegurar la zona. Posteriorment, diversos agents de la Policia Judicial dels Mossos d'Esquadra van procedir amb els tràmits per a l'aixecament dels cossos i, un cop van acabar, efectius dels Bombers van fer l'excarceració de les víctimes per a la seva evacuació. A més, també s'hi van desplaçar dues ambulàncies, una de medicalitzada i una convencional del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). A conseqüència de l'accident i durant la seva resolució, Protecció Civil va activar l'Alerta del pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, l'AEROCAT, que es va desactivar cap a les dues del migdia.

Segons van informar fonts de l'aeròdrom, que es troba entre Mollerussa i Torregrossa, l'accident va tenir lloc just quan l'aparell estava intentant enlairar-se. Per causes que s'estan investigant, l'ultralleuger no es va enlairar, va contactar amb un con de la pista quan estava fent maniobres per enlairar-se i després amb el terra d'un camp d'herbes, va impactar contra un ametller i, finalment, va caure a una séquia de reg amb un fort impacte que va provocar que l'avió s'incendiés.

El pilot, veí de Lleida, tenia 13 anys d'experiència de vol, mentre que l'acompanyant feia un mes que s'havia tret la llicència. Pel que fa a l'aparell, que tenia la documentació en regla, fonts de l'aeròdrom de Mollerussa van explicar que tenia set anys i que tot just fa un mes li havien canviat el motor.

L'aeròdrom de Mollerussa va començar la seva activitat als anys noranta i el d'ahir esdevé el primer accident mortal que s'hi ha registrat.