Els Mossos d'Esquadra ja han fet nou detencions aquest dimecres al matí en el marc de la nova operació relacionada amb el 'cas Pandora' i està practicant deu escorcolls domiciliaris en habitatges i locals, alguns d'ells ocupats, de la ciutat de Barcelona, a més de dos domicilis de Manresa. Segons fonts policials, tots els registres estarien relacionats amb integrants de l'organització Grupos Anarquistas Coordinados (GAC). En concret, la policia els relaciona amb l'autoria de diversos atemptats explosius i incendiaris els anys 2012 i 2013 i alguns d'ells, afegeixen, van posar en greu perill la integritat física de les persones. El jutge ha decretat el secret de les actuacions.

Aquest dimecres, l'operació s'ha iniciat a primera hora del matí i un dels punts registrats és l'Ateneu Llibertari de Sants, fins on s'hi han desplaçat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra. A més, s'estan produint set escorcolls més en altres punts de Barcelona i dos més en habitatges de Manresa.

El passat 16 de desembre del 2014, es va desenvolupar una primera fase d'aquest cas, que va suposar la detenció d'onze persones, de les quals set van ingressar a presó per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez, i 14 entrades i perquisicions a domicilis i locals, alguns d'ells ocupats i vinculats amb integrants d'aquesta organització, a la 'Kasa de la Muntanya' de Gràcia, a l'Ateneu del Palomar, al barri de Sant Andreu, a l'Ateneu Anarquista del Poble Sec, a Sabadell i a Manresa. Una d'aquestes entrades es va produir a Madrid.

El jutge els va atribuir delictes de constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista en relació amb delictes de tinença i dipòsit d'explosius i delictes de danys i estralls amb finalitat terrorista.

L'aleshores conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va explicar que la investigació es va iniciar el 2012 per la "col·locació i tramesa" i "l'aparició sovintejada d'artefactes" i se'ls atribueix un delicte de pertinença a grup criminal amb finalitats terroristes. El cas va arribar a l'Audiència Nacional a l'estiu de l'any passat.