Un informe de la Sindicatura de Comptes adverteix de la falta de control sobre els fons públics de la Fundació del Palau de la Música i l'insta a tornar a les administracions les quantitats recuperades de l'espoliació, que s'estan destinant al pagament dels advocats de l'entitat cultural.

En el seu informe sobre el Consorci del Palau de la Música, entitat que vehicula les subvencions que rep la institució, la Sindicatura sosté que les administracions que formen part de la mateixa haurien de promoure un marc de relacions que garanteixi que els fons públics tinguin «el mateix nivell de control» que si fossin elles les que els gestionessin.

L'informe, relatiu al període que va de l'any 2010 a l'any 2013, analitza el Conveni Tribanda que van signar el Consorci, la Fundació del Palau i l'Orfeó del Palau, que implica el traspàs de la gestió de l'activitat i dels edificis que integren l'entitat cultural a una entitat privada com és la Fundació del Palau.

«El traspàs en la gestió a la Fundació deixa sense control públic, en la pràctica, l'activitat que anteriorment realitzava el Consorci, ja que la Fundació no està sotmesa al control financer de la Intervenció General de la Generalitat, que és la que, des de fa anys, està analitzant de forma exhaustiva» la seva gestió econòmica, conclou l'informe.

El conveni, segons la Sindicatura, «implica la dissolució de facto del Consorci, ja que el buida totalment de contingut i competències», cosa que segons la seva opinió «va en contra de les normes de règim jurídic de les administracions públiques».