El president del Govern, Mariano Rajoy, ha convocat per avui a la tarda al Palau de la Moncloa al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, per abordar la situació a Catalunya després de la proposta de resolució independentista. La trobada es produirà, segons fonts del Govern central i de la formació, cap a dos quarts de cinc, després de la reunió que Rajoy mantindrà al migdia amb el president de Ciutadans, Albert Rivera.

La reunió es produirà per iniciativa de cap de l'Executiu espanyol, que va trucar ahir mateix al de Podem per concretar-la «davant la gravetat de la situació catalana». Fonts de la Moncloa recalquen també la voluntat del president per dialogar amb totes les forces polítiques. Malgrat això, recorden que Rajoy manté les seves discrepàncies amb els plantejaments de Podem i la seva defensa del «dret d'autodeterminació» i la «liquidació» de la sobirania nacional.

Per la seva banda, Iglesias va manifestar ahir a través del seu perfil de Twitter que plantejarà al president del Govern que ha d'estar a l'alçada d'un nou pacte de país. «M'ha trucat Rajoy per reunir-nos demà. Li explicarem que toca estar a l'altura per a un nou pacte de país, amb diàleg i democràcia», va manifestar a la xarxa social.

També amb Pedro Sánchez

Aquesta serà precisament la primera reunió entre ambdós dirigents polítics i es produirà també després que el popular es trobés ahir amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que li va demanar que comptés amb Podem i amb Pablo Iglesias en aquesta ronda de contactes oberta després de la proposta rupturista dels partits independentistes.

Precisament el líder socialista va manifestar, en declaracions a la Cadena SER, que el diàleg iniciat per defensar la Constitució espanyola ha d'estendre's a totes les formacions amb representació al Parlament i a altres que no hi són, com pot ser Podem.