La Fiscalia demana una pena de fins a 12 anys de presó per a una parella de Moià, originària de Mali, a la qual van jutjar per maltractar els seus fills, una de les quals va quedar en estat vegetatiu.

Segons va informar TV3, el judici ja està vist per sentència i la fiscalia també ha demanat una condemna alternativa de 2 anys i 3 mesos de presó per un delicte d'imprudència, excloent-hi les lesions.

Segons l'escrit de la fiscalia, tot i saber que la seva tercera filla es trobava en un estat vulnerable, ja que va néixer de manera prematura, l'alimentaven amb una barreja a base d'arròs, oli i cacau triturat amb una llet de procedència diversa. Els pares ho justificaven perquè seguien el costum del seu lloc d'origen, a l'Àfrica.

Les defenses demanen l'absolució de la parella perquè consideren que no s'han acreditat els maltractaments i que les greus seqüeles que té la tercera filla del matrimoni provinguin només d'una mala alimentació. La parella nega haver maltractat els seus fills i asseguren que els alimentaven tal com es fa a Mali, el seu país d'origen. Per la seva part, l'administració ja ha pres la pàtria potestat dels cinc fills dels acusats.