Un diputat de Podem dimiteix per frau en cobrar l'atur

31.10.2015 | 00:00

El diputat de Catalunya Sí que es Pot per Tarragona, Gerard Bargalló, va presentar la seva dimissió i va tornar l'acta com a diputat del Parlament ahir al matí, segons va informar Podem en un comunicat. El seu escó el passarà a ocupar Hortènsia Grau, d'ICV, que ja va ser diputada a les últimes dues legislatures. La renúncia de Bargalló va arribar després que diversos mitjans publiquessin informacions que apuntaven que el diputat hauria cobrat l'atur durant deu mesos de manera fraudulenta. Segons el diputat, els fets responen a un «error administratiu».
Amb la seva dimissió, Podem es queda amb només 3 dels 11 diputats que Catalunya Sí que es Pot té al Parlament, i ICV suma un escó més amb l'entrada de Grau a l'hemicicle.
Segons un comunicat de Podem, la decisió de dimitir s'ha fet un cop «composada la taula del Parlament i que l'estabilitat de la institució està assegurada». Les informacions publicades darrerament apuntaven que el diputat de Podem va adonar-se de «l'error administratiu» quan van embargar-li béns immobles, el 2006. Aleshores, Bargalló va retornar les ajudes que havia rebut de manera indeguda, uns 8.816 euros, segons el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona. Els fets van passar entre el 8 d'abril de 2003 i el 28 de febrer de 2004.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema