El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va assegurar ahir que es posaria al costat del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, en cas que l'Estat apliqués l'article 155 de la Constitució, el de la suspensió de l'autonomia, però alhora li va reclamar que no faci res que pugui provocar això, és a dir, que no executi la declaració d'inici del procés i no se salti la llei.

«Li demano que això no ho faci de cap de les maneres, perquè no ens porta res de bo a Catalunya, ni de cara endins ni de cara enfora. Això és dolentíssim per a l'exterior», va dir a Rac 1.

Duran va defensar que ara cal un aggiornamento de l'agenda nacional per centrar-se ara en la social. Duran considera que l'aplicació de l'article 155 és una «mesura que no resol res, un article que serveix per no aplicar-se». «Ha de ser molt greu, no per una declaració del Parlament», va opinar. A més, va remarcar que «no seria un càstig polític a Junts pel Sí i a la CUP, sinó que castigarien tot el país».

«Jo hauria d'estar al costat del president, però també li demano que no ho subscrigui, que en cas que s'aprovi una declaració que demana saltar-se el TC no ho faci de cap de les maneres», va argumentar. A més, va apuntar que actuar d'aquesta forma no ajuda en absolut la causa catalana.