Les reaccions a l'anuncia de Convergència i ERC d'anar per separat a les eleccions generals de desembre no es van fer esperar. Ahir mateix tant C's, com el PP o el PSC ja ho qualificaven com la demostració que la coalició formada pels dos partits en forma de Junts pel Sí a les passades eleccions autònomiques va ser un fracàs.

Així ho va assegurar, per exemple, la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, que va dir que «els separatistes volien aconseguir una majoria d'escons i vots que no van assolir» i ara el fet de concórrer per separat «evidencia el fracàs» de la coalició. En aquest sentit, Arrimadas va insistir que la resolució de Junts pel Sí i la CUP «passa tots els límits» i va afegir que «no la comparteixen tots els dirigents dels seus partits».

Segons la cap de l'oposició, la formació no va aconseguir els seus objectius i per això ha decidit «no repetir aquest fracàs» de cara a les generals. Amb tot, la líder de Ciutadans va fer una crida a »unir esforços amb tots els democràtes» per fer front a la proposta de «desconnexió» d'Espanya que Junts pel Sï i la CUP defensen amb la resolució independentista.

Per la seva banda, el diputat del PPC, Antonio Gallego, va assegurar que el president de la Generalitat, Artur Mas, divideix tot el que toca, tot referint-se a la federació de CiU, la coalició electoral de Junts pel Sí i al propi Govern. Sobre la decisió de presentar-se per separat, va apuntar que «el matrimoni de conveniència ha durat poc» i sobre les negociacions amb la CUP va remarcar que «és una raresa que el sistema depengui dels antisistema perquè això porta Catalunya al desastre».

«No se suporten»

D'altra banda, la cap de llista del PSC a les generals, Carme Chacón, va manifestar també en aquest sentit que «és l'evidència que no se suporten ni són capaços de suportar-se», el que «diu molt de fins on ens han portat» aquests partits.