El president del grup parlamentari del Partit Popular de Catalunya (PPC), Xavier Garcia Albiol, va anunciar ahir la presentació d'un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional per tal d'evitar que el Parlament debati la resolució independentista impulsada per JxSÍ i la CUP. "Volem evitar la celebració d'aquest ple totalment fora de les normes bàsiques de la democràcia", va assenyalar Albiol des del Passeig Marítim de Badalona. En aquest sentit, el president del grup parlamentari popular va avançar també que durant el dia d'avui dilluns es posarà en contacte amb el líder del PSC, Miquel Iceta, i la presidenta de C's al Parlament, Inés Arrimadas, per aconseguir que se sumin a la proposta amb l'objectiu de transmetre "unitat contra el separatisme".

"Vull demanar tant al PSC com a C's que si finalment decideixen presentar aquest recurs siguem capaços d'assentar-nos a una taula, acordar un text i presentar un únic document en nom de les tres formacions", va subratllar el líder dels populars catalans abans de defensar una imatge de concens entre les forces no sobiranistes. "Hem de ser capaços de transmetre una imatge d'unió i de treballar tots en la mateixa direcció", va afegir l'exbatlle de Badalona, que va considerar que aquest recurs davant el TC és la millor manera "de defensar i garantir els interessos dels catalans i del conjunt dels espanyols". En cas que el ple s'arribi a celebrar -la previsió és fer-lo el proper 9 de novembre-, Albiol aposta perquè el govern de Rajoy presenti un "recurs d'inconstitucionalitat" contra la resolució independentista.

Finalment, Garcia Albiol va lamentar i va qualificar com un "autèntic esperpent" el que està succeint a la política catalana. "El millor que podria passar a Catalunya és que Artur Mas assumís que no pot continuar per aquest camí i que abandonés l'aventura del separatisme. I que fos capaç d'acceptar a obrir-se a acords en polítiques socials i econòmiques amb aquelles forces que no volen trencar Espanya", va concloure Albiol.

Montserrat es deixa anar

Per la seva banda, l'exdiputada de la formació popular catalana al Congrés, Dolors Montserrat, també es va despatxar a gust contra els independentistes i els va titllar de "victimistes". "Els polítics separatistes viuen del victimisme i del xou. És un independentisme anacrònic que voldria que els tancs entressin per la Diagonal, ho diuen cada dia, però això no passarà", va afirmar ahir Montserrat al programa "Converses" de la cadena "Cope".

De fet, l'exdiputada popular va acusar els separatistes "de situar Catalunya en una depressió col·lectiva de la qual cal sortir-ne". "Són ells els frustrats i faig una crida al seny per combatre el victimisme i el fracàs, ja que Catalunya és molt més que Forcadell, Mas, Junqueras i Romeva", va puntualitzar Montserrat.