El jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona ha imputat l'excap dels Mossos d'Esquadra al Tarragonès, l'intendent Jaume Morón, i un sergent pels delictes de prevaricació i omissió del deure de perseguir delictes per haver arxivat «massa ràpid» una investigació. Segons va avançar la Cadena SER i van confirmar fonts policials a l'ACN, les imputacions tenen l'origen en la investigació que van fer els Mossos d'Esquadra d'un assumpte de la policia local de Vila-seca. El cas es remunta a fa dos anys, quan dos agents d'aquest cos haurien agredit un jove a la sortida d'una discoteca de la Pineda. Inicialment el cas es va arxivar, però el jutge el va reobrir al març i va ordenar la detenció dels dos policies locals.

La reobertura del cas també va comportar la imputació del cap de la policia local de Vila-seca. Segons va transcendir aleshores, el cap i els dos policies locals estan acusats, en diferent grau, dels delictes de lesions, detenció il·legal, omissió del deure de perseguir delictes, falsificació de document oficial i encobriment.

Es dóna el cas que l'intendent Jaume Morón va deixar al setembre el càrrec de cap de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) del Tarragonès i va passar a fer-se càrrec de la comissaria de Gavà, al Garraf.