La Guàrdia Civil ha desplegat aquesta matinada una operació antiterrorista dirigida pel Jutjat Central número 1 de l´Audiència Nacional i la Fiscalia de l´Audiència Nacional on ha detingut dues persones -totes dues d´origen marroquí (un amb nacionalitat espanyola)- a Cornellà de Llobregat presumptament vinculades a l´aparell de reclutament i adoctrinament de l´organització Estat Islàmic. Segons el Ministeri de l´Interior, a través de les xarxes socials haurien mantingut contactes amb individus de zones de conflicte oferint-los suport i ànim per continuar les seves activitats. També haurien participat de manera activa i directa a l´aparell de propaganda de l´Estat Islàmic mitjançant trobades privades per al visionat conjunt de continguts propagandístics d´aquesta organització terrorista, enaltint els seus membres i a l´organització.

Segons el Ministeri de l´Interior, els detinguts serien responsables de la creació de perfils per visionar arxius de tot tipus, com imatges, vídeos i documents, produïts per l´Estat Islàmic, i posteriorment els divulgaven a altres usuaris a través d´altres xarxes socials o els compartien directament amb altres individus a les trobades privades que mantenien.

Les activitats de proselitisme, també segons Interior, haurien tingut la intenció de persuadir a les persones que hi assistien d´integrar-se a l´Estat Islàmic i desplaçar-se a zones de conflicte. L´operació continua encara oberta.