L'entitat "mnium Cultural ha convocat el 20 de novembre un acte de «condemna pública» dels crims del franquisme, per denunciar la «impunitat» dels seus responsables i homenatjar les víctimes, als voltants de la presó Model de Barcelona. L'acte, del qual el president d'"mnium, Quim Torra, va avançar alguns detalls, pretén servir també per «arrencar el compromís» dels partits perquè «en un futur Estat català s'obri un procés judicial i polític» pels crims franquistes.

Les «màximes autoritats del país i de la ciutat» estan convidades a la confluència dels carrers Nicaragua i Rosselló, als voltants de la presó Model, «un dels símbols de la repressió franquista, on van ser empresonades, torturades i assassinades moltes víctimes del franquisme».

A més, dins de la campanya «Justícia pels crims del franquisme», els organitzadors promouran que s'aprovin mocions als ajuntaments per exigir una «condemna» del règim de Franco i la fi de la «impunitat».

L'acte inclourà les intervencions de testimonis de familiars de les víctimes, com Raimon Carrasco (fill de l'històric dirigent d'Unió Manuel Carrasco i Formiguera), Pere Fortuny (fill de l'alcalde de Mollet afusellat, Josep Fortuny) i les germanes de l'anarquista Salvador Puig Antich, així com diversos historiadors. A més, hi haurà actuacions musicals amb cançons de la lluita antifranquista, de Lluís Llach, Raimon, Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet, Joan Isaac i Quico Pi de la Serra, interpretades per cantautors com Cesk Freixas, Joanjo Bosk, Montse Castellà i el grup Verdcel.