Un mosso d'esquadra imputat per partir l'orella a un jove d'un cop de porra durant les manifestacions pel desallotjament de Can Vies va al·legar ahir davant del jutge que el cop anava dirigit a les cames, però se li va desviar al cap perquè una companya es va interposar en la trajectòria de la defensa.

Segons van informar fonts judicials, a l'agent, imputat per un delicte de lesions, va declarar ahir davant el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Barcelona, que investiga la querella que va interposar el jove, que va haver de ser intervingut quirúrgicament per recompondre-li l'orella lesionada.

En la seva declaració davant del jutge, la víctima -representada pels advocats Andrés García i Montse Fernández- va assegurar que va rebre la patacada de l'agent imputat, sense dir paraula, quan creuava amb la seva bicicleta una plaça del barri barceloní de Sants, pròxima a un lloc on les manifestacions contra el desallotjament del centre okupa de Can Vies estaven derivant en incidents, al maig de l'any passat.

L'agent va reconèixer ser l'autor del cop, però va dir que la seva intenció era pegar al jove per sota de la cintura, com estableixen els protocols policials, per dispersar-lo després que s'enfrontés a la policia amb insults i amenaces. Quan es disposava a colpejar-lo a les cames, va afegir l'agent imputat, una companya de la seva unitat es va creuar en la trajectòria de la defensa, per la qual cosa ell va perdre l'equilibri i el cop de porra va acabar impactant a l'orella del jove.