La presidenta del grup de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha rebutjat avui la resolució independentista debatuda al Parlament perquè "Espanya cal reformar-la, no trencar-la", i ha apuntat que "és un menyspreu a la sang, suor i llàgrimes" dels qui que van lluitar per la democràcia.

En el debat de la proposta de resolució independentista que se celebra al Parlament, Arrimadas ha retret a Junts pel Sí i a la CUP que "hi hagi gent que vol tirar per la borda tot el que hem aconseguit, perquè això és un desafiament a la democràcia".

Segons aquesta mateixa líder de Ciutadans (C's), el procés de desconnexió que es preconitza "té tan poc sentit que ni tan sols han estat capaços de convèncer una gran majoria de catalans, cosa que va reconèixer el mateix president del grup de la CUP, Antonio Baños" l'endemà del 27S.

Després d'afegir que JxSí i la CUP "tampoc tenen diputats suficients ni com per poder canviar l'Estatut", Inés Arrimadas ha lamentat que del text de la resolució es desprengui "que els governants no hauran de donar explicacions de les seves decisions davant la justícia".

"Potser és que hi ha senyors que el que desitgen és escapar de la justícia, amb quinze seus embargades pels tribunals i amb el tresorer del partit a la presó", ha afegit, perquè "abans mai havien estat independentistes".

Segons la seva opinió, iniciar el procés de desconnexió "posa en perill al nostre autogovern i al nostre Parlament, que té una capacitat legislativa de les més grans d'Europa", i ha posat èmfasi en que el president en funcions, Artur Mas, "ni tan sols ha estat capaç de convèncer la majoria dels seus propis consellers".

Es tracta, ha subratllat, d'"un menyspreu a la sang, suor i llàgrimes" dels qui van lluitar "per aquesta democràcia", i ha considerat que "s'han equivocat de segle i de lloc, perquè som al segle XXI i a la UE, i no funcionen les claus antigues".

Després de recordar que avui també es commemora l'aniversari de la caiguda del mur de Berlín, ha lamentat que l'independentisme pretengui crear noves fronteres, i que "utilitzi el sentiment legítim de molts catalans per una qüestió personal".

"Espanya cal reformar-la no trencar-la, i els catalans sempre hem estat precursors d'allò primer", ha volgut deixar clar.

Sobre la proposta alternativa de SíQueEsPot, la líder de C's al Parlament l'ha rebutjat perquè el seu partit "no creu" en el dret a decidir ni tampoc el d'autodeterminació.

En llengua catalana, ha apuntat que ser a Espanya no comporta "que hàgim de renunciar a res, ni de bon tros a la llengua catalana que és també la nostra".