Els fills de l'expresident de la Generalitat Josep i Pere Pujol Ferrusola hauran de comparèixer divendres que ve davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, imputats d'un delicte de blanqueig dins de la causa contra el seu germà Jordi. De la Mata els ha citat a tots dos per prendre'ls declaració en qualitat d'imputats per la seva presumpta relació amb els negocis irregulars del seu germà gran.

El jutge va imputar el passat 27 d'octubre els dos germans dins d'una peça secreta, el mateix dia en què va ordenar una quinzena de registres a Barcelona i Madrid, entre d'altres, als domicilis de l'expresident català Jordi Pujol i Soley i de tres dels seus fills, Josep, Pere i Jordi.

La investigació a Jordi Pujol Ferrusola es va iniciar arran de la denúncia de la seva exnòvia i s'indaga el moviment de divises efectuat durant vuit anys (2004-2012) en tretze països, entre ells Suïssa, illes Caiman i Liechtenstein, i que ronda els 32 milions d'euros. Aquesta causa, sumada a la d'Oleguer Pujol, Oriol Pujol i el matrimoni Pujol-Ferrussola amb els altres quatre fills, implica la imputació en diferents procediments per delictes de corrupció dels set fills i el matrimoni Pujol-Ferrussola.