El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, ha retret al president en funcions, Artur Mas, que "l'únic que ha decidit suspendre l'autonomia de Catalunya és vostè, en situar-se fora de la llei", i l'ha avisat que "passarà a la història per haver humiliat la presidència".

En el segon de debat d'investidura del Parlament, el dirigent popular ha emplaçat Mas i la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, que "abans que acabi la sessió manifestin públicament que acaten la resolució que va dictar el Tribunal Constitucional".

Albiol ha lamentat que Mas "devaluï la institució de la presidència de la Generalitat, per convertir-la en una Presidència gairebé simbòlica".

"Estem vivint un moment històric. I vostè passarà a la història per haver devaluat i arribar a humiliar la institució de la presidència", ha afirmat.

En tot cas, ha remarcat que encara que la CUP, "el partit d'extrema esquerra més radical d'Europa, no li doni suport avui, ha augurat que l'acord "és molt a prop. Segurament no avui, però està molt a prop", ha reblat.