La presidenta del parlament català, Carme Forcadell, ha rebutjat avui una petició del president del PPC a la cambra, Xavier García Albiol, perquè aquesta manifesti davant l'hemicicle català que acata la resolució del Tribunal Constitucional (TC).

A l'inici del segon debat d'investidura amb el candidat Artur Mas, Albiol ha demanat la paraula a Forcadell i ha demanat que la presidenta del Parlament manifestés que acatarà la resolució del Constitucional, que suspèn la resolució rupturista i adverteix 21 alts càrrecs catalans sobre les conseqüències de seguir per la via independentista.

Forcadell ha respost que aquest assumpte "no correspon" ni té "res a veure amb el ple d'avui" -d'investidura del president de la Generalitat-, i ha emplaçat Albiol a tractar la qüestió en la pròxima reunió de la Mesa del Parlament.

El Tribunal Constitucional va suspendre ahir per unanimitat la resolució independentista del Parlament i va decidir notificar la seva decisió de forma personal a 21 càrrecs catalans, entre ells el president Artur Mas i Carme Forcadell, als quals adverteix que incorreran en responsabilitats penals si no acaten la seva decisió.