El líder del Partit Popular, Xavier García Albiol, va causar ahir un enfrontament amb Germà Bel, economista i diputat de Junts pel Sí, per reture-li el seus vincles amb Endesa. El diputat popular va retreure a Germà Bel que fos membre del consell administratiu d'Endesa, i ho va fer per replicar les paraules de Marta Rovira, número dos d'ERC, en les quals va criticar PP i PSOE per tenir antics dirigents en les grans companyies espanyoles.

Malgrat ser un debat d'investidura, el diputat per Tarragona de la formació d'Artur Mas va intervenir per al·lusions i va assegurar que únicament havia format part del consell assessor de la companyia elèctrica. «Segurament sóc un dels diputats que té més coneixement del sector elèctric», va assegurar Bel, a qui se li atribueix una remuneració de 900 euros bruts per reunió del consell assessor d'Endesa. El diputat de JxSí va afirmar que va incorporar-se tard i que en «els quatre mesos ?se?güents vaig estar a Harvard».

«No m'ha quedat clar, vostè n'ha estat membre sí o no?», li va respondre Albiol. Va ser Marta Rovira, des de la tribuna d'oradors, la que va dir l'última paraula en la picabaralla. «Jo estic aquí per acabar amb tota la corrupció i ens agradaria que l'Estat també ho fes sense interessos polítics», va assegurar la diputada de Junts pel Sí.

Es dóna la circumstància que va ser una picabaralla en tota regla entre dues de les «fortunes econòmiques» del Parlament de Catalunya. El líder del PP, Xavier García Albiol, és la tercera persona amb més patrimoni de la cambra catalana mentre que Germà Bel, diputat de Junts pel Sí, és primer en aquesta llista dels més rics.

Xavier García Albiol acumula 1.099.000 euros repartits en tres habitatges, plans de pensions, préstecs bancaris i estalvis en diversos comptes, segons la declaració de béns que es va fer pública fa una setmana.

Germà Bel, economista i exdiputat al Congrés pel PSC, va declarar un patrimoni de 3,2 milions dividits en participacions en sis habitatges i en altres sis finques rústiques, productes financers diversos i plans de pensions.