Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous, 5 de novembre, dos homes per intentar vendre gairebé 1.000 quilos de coure procedent de la xarxa ferroviària. Els dos detinguts, de 25 i 43 anys, són de nacionalitat romanesa i veïns de l'Hospitalet de Llobregat. Tots dos estaven en una furgoneta a prop d'un establiment de recuperació de metalls de Sant Boi. Els agents van trobar el coure a la furgoneta i els dos homes van manifestar que l'havien comprat. Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

La detenció es va fer el mateix dia pels volts de les sis del matí quan els Mossos d'Esquadra van veure una furgoneta plena de ?cou?re trenat estacionada a la via pública, molt a prop d'una ferrovellera de Sant Boi de Llobregat. Els agents van esperar fins que l'establiment, dedicat a la recuperació de metalls, comencés l'activitat comercial. Poc després, dos homes van accedir a la furgoneta amb el propòsit de vendre el coure.

Els agents van trobar al vehicle una gran quantitat de coure, gai?rebé 1.000 quilograms, amagat i repartit per tota la furgoneta i preparat per a la seva venda. Els dos ocupants del vehicle van manifestar que el coure l'havien comprat. En conseqüència, els agents els van detenir per un delicte de receptació, ja que haurien adquirit un objecte coneixent la seva procedència il·lícita.

Més tard, Adif va certificar que el coure intervingut procedeix de la xarxa ferroviària, tot i que encara no s'ha concretat el punt en el qual es va produir el robatori. El dia anterior a la detenció els Mossos ja havien identificat set homes amb la mateixa furgoneta i entre tots ells sumaven 17 antecedents pel mateix tipus de delicte. El motiu de la identificació era la seva possible implicació en un robatori de coure que no es va poder provar. Els dos detinguts, amb nou antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.