L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i diputada de JxSí, Neus Lloveras -CDC-, ha alertat del «perill» d'unes noves eleccions si no hi ha acord amb la CUP. En concret, en preguntar-li si uns nous comicis podrien suposar la mort del procés, Lloveras va ser clara a La Xarxa: «Ho crec bastant, estic bastant d'acord. És un perill molt gran anar cap a unes noves eleccions».

Segons ella, això generaria un «desànim molt important» al país i es correria el risc de perdre diputats independentistes. També ha lamentat el «soroll» dels últims dies, que està «entorpint» les negociacions, i ha demanat màxim silenci perquè puguin arribar a bon port el més aviat possible.

Va considerar que el nom d'Artur Mas com a president «no hauria de ser negociable». «Ara tenim una majoria independentista al Parlament, i amb unes noves eleccions vés a saber què pot passar», va reconèixer Lloveras en preguntar-li per l'escenari d'unes noves eleccions en cas que JxSí i la CUP no arribin a un acord.

L'alcaldessa va opinar que es pot tancar un pacte i que es pot fer abans que comenci la campanya de les eleccions espanyoles, perquè «com més temps passi més conflictivitat hi haurà». En aquest sentit, va criticar el «soroll» dels darrers dies.

«És negatiu que hi hagi tants comentaris, i són absolutament desafortunats els «tuits» i missatges sobre la negociació. Hauríem de ser més prudents, intentar mantenir la màxima calma i silenci», va sentenciar Lloveras.