El cap de llista de Junts pel Sí -JxSí-, Raül Romeva, es va mostrar ahir convençut que les negociacions entre la seva formació i la CUP han d'acabar amb un acord perquè «és necessari», però va advertir que hi ha «un excés d'interpretació» en algunes declaracions que es fan.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Raül Romeva va assenyalar que els negociadors de JxSí i la CUP «busquen un acord amb el qual sentir-nos tots còmodes i que ens permeti fer el que tenim previst», i va indicar que cada vegada «anem més lluny» en les qüestions que es negocien.

«Seguim parlant, estem fent alguna cosa que mai havíem fet i, per tant, això exigeix molt diàleg», va apuntar Romeva, que és un dels negociadors de Junts pel Sí en les converses mantingudes amb la CUP per investir el nou president de la Generalitat i la formació d'un nou Govern.

El cap de llista de JxSí va admetre que hi ha hagut «un canvi en la forma de negociar» per «superar el bloqueig en el qual sembla que estiguem instal·lats però que jo no comparteixo, perquè no estem bloquejats».

Va recalcar, en aquest punt, que si «transcendim» el debat sobre el nom d'Artur Mas com a candidat a la reelecció en la presidència de la Generalitat, llavors l'acord pot aconseguir-se més fàcilment.

Romeva va aclarir, a més, que no és cert que la proposta d'«un govern matricial en què es reparteixen responsabilitats, amb tres vicepresidències o àrees de responsabilitat» ja formés part dels pactes interns que hi havia a Junts pel Sí, sinó que va ser posada sobre la taula en les negociacions.

«Acte de responsabilitat»

«Això no estava pactat per Junts pel Sí» i, en conseqüència, «és un acte de responsabilitat fruit de les converses» tenint present, va explicar, que «ja no hem de votar un president autonòmic, sinó fer possible un Govern de transició que gestioni el període de posada en marxa del procés cap a la independència fins a les pròximes eleccions». En referència a les declaracions d'aquest dimecres del president de la Generalitat en funcions, va coincidir que l'acord no ha de tenir «vencedors ni vençuts» i que ha de permetre que tots els integrants s'hi sentin còmodes.