El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, va acusar ahir el PP de compartir una part de l'ideari franquista i ha demanat als populars i també a C's que condemnin la dictadura. Va posar d'exemple la «dèria» amb el català.

«El fons que hi ha no és gaire diferent, és amb ànim d'imposar, d'espanyolitzar. L'expressió del senyor Wert no em diran que no és franquista. Hi ha actituds que responen a uns patrons de fons que són tallats de la mateixa manera. I si no per què no condemnen el franquisme. Si algú es vol desmarcar, ha de condemnar-lo», va argumentar.

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, va titllar el cap de llista de Democràcia i Llibertat al 20-D, Francesc Homs -CDC-, d'«instigador de l'odi contra Espanya» i va lamentar les seves «estupideses», recordant-li que els populars han «condemnat» i votat al Congrés «en contra les dictadures».

El portaveu del grup de Ciutadans -C's- al Parlament, Carlos Carrizosa, va recordar ahir que, tant ell com el seu partit, «condemnem» el franquisme i totes les dictadures, i va subratllar que la seva formació va néixer l'any 2006, de manera que no té cap vincle amb períodes anteriors.

Ahir també va tenir lloc l'acte «Justícia pels crims del franquisme», organitzat per "mnium a la presó Model de Barcelona.