La fiscalia ha demanat dos anys de presó per a un subinspector dels Mossos d'Esquadra i un escopeter que presumptament van causar lesions en un ull a Ester Quintana durant les protestes per la vaga general del 14 de novembre de 2012.

Segons el seu escrit d'acusació, conclou que el sergent va ordenar a l'escopeter disparar dues pilotes de goma al passeig de Gràcia quan la situació ja estava calmada. La fiscalia acusa el subinspector i l'escopeter d'un delicte de lesions per imprudència greu i, a més, també els demana quatre anys d'inhabilitació. En el seu escrit, la fiscalia assegura que el subinspector i l'escopeter anaven a la furgoneta Dragó-40, que liderava dues furgonetes més.

Cap a les 20.49 hores van arribar al passeig de Gràcia per la Gran Via, procedents de la Rambla Catalunya, i la situació era de "tranquil·litat", amb "escassos" manifestants, que estaven en "fase de dispersió i que marxaven voluntàriament del lloc, sense portar armes ni instruments perillosos", cosa que no suposava cap perill per als agents, manifestants, vianants o mobiliari urbà o propietats privades.Els dos acusats van baixar de la furgoneta i tot i que "les circumstàncies no requerien de cap manera que es disparessin pilotes de goma, i podent-se servir d'altres mitjans menys lesius", el subinspector va ordenar a l'escopeter disparar pilotes de goma, "sense adoptar totes les mesures de precaució necessàries per evitar danyar la integritat física" d'altres persones.

L'escopeter va col·locar a l'escopeta la peça cilíndrica necessària per disparar i va fer dos trets de boles de goma. Una de les boles va impactar, a uns 40 metres de distància, en l'ull d'Ester Quintana, que ha perdut aquest òrgan.Per això, el ministeri públic considera que tots dos mossos van "infringir les normes de vigilància, incomplint totalment les normes vigents en aquell moment" i els protocols policials interns.