La Fiscal demana dos anys de presó i quatre d'inhabilitació en l'exercici de la professió per al subinspector i l'agent dels Mossos d'Esquadra imputats per les lesions oculars que va patir Esther Quintana en rebre una pilotada en la vaga general del 14-N del 2012.

En les seves conclusions provisionals, la Fiscal del cas imputa als dos acusats, E.C.P. i LL.B.B., un delicte de lesions per imprudència greu.

Considera la fiscalia que en el moment en el qual es va produir el tret que va impactar l'ull d'Esther Quintana, "la situació era de tranquil·litat" a la zona pròxima al passeig de Gràcia on es van produir els fets i que el subinspector, "sense adoptar totes les mesures de precaució necessàries per evitar menyscabar la integritat física aliena, va donar l'ordre verbal a l'escopeter de disparar pilotes de goma".

Una de les pilotes disparades per l'escopeter "va impactar a l'ull esquerre d'Esther Quintana", en el moment en què aquesta va girar el seu cap enrere per comprovar si el seu acompanyant la seguia, quan travessava el passeig de Gràcia, a l'altura de la Gran Via el dia de la vaga general del 2012.

"Van infringir les normes"

Els dos acusats, considera la fiscal, "van infringir les normes de cura incomplint totalment les normes vigents en aquell moment sobre l'actuació policial durant concentracions i manifestacions contingudes en el Protocol d'actuació policial" en aquest tipus de situacions. Ho van fer "malgrat que no existia cap risc per a la seva persona, per a la resta dels integrants de la unitat, ni per a tercers", s'afegeix en l'escrit de fiscalia.

A causa del violent impacte de la pilota de goma al seu ull, Esther Quintana va estar deu dies hospitalitzada i va necessitar un total de 562 dies per curar les seves ferides. També va sol·licitar que declarin metges de l'Hospital Clínic de Barcelona sobre l'efecte del traumatisme causat per pilotes de goma.