La CUP va negar que hi hagi risc de trencament intern tot i que hi hagi opinions diferents en el si de la formació al voltant de la investidura, i va assegurar que mantenen la seva posició inicial de no investir Artur Mas.

En roda de premsa, el portaveu de la CUP al Parlament, Albert Botran, va dir que dintre de la formació hi ha hagut debats intensos en altres ocasions i ja eren conscients que això passaria arran dels resultats del 27-S.

Al seu parer, superar-los de manera positiva «enfortirà» l'organització. Botran va apuntar que sempre han dit que no investirien Mas, però quan se li va preguntar si portarien a votació de l'assemblea una proposta que inclogués el seu nom es va limitar a dir que «correspondrà valorar-ho en el seu moment».

Tot i que el diputat Benet Salellas va admetre dilluns que abocar la CUP a un debat «Mas o març» podia portar la formació a una «fractura», el portaveu al Parlament, Albert Botran ho va negar ahir. «El debat intern no implica un risc de trencament», va dir Botran després que l'organització Endavant es mostrés contrària en un comunicat a investir Mas. Mentrestant, Poble Lliure va apostar per desencallar les negociacions perquè «no afavorir la ruptura independentista en el moment actual representa posar-se al costat de l'Estat i l'oligarquia».

El portaveu parlamentari va argumentar que la CUP és una organització plural, amb opinions diferents que ara agafen més cos per la proximitat de la jornada de debat nacional de diumenge a Manresa, on valoraran tots els escenaris que hi ha sobre la taula però no duran a terme, en principi, cap votació. Aquests comunicats de Poble Lliure i Endavant són «preses de posició legítimes» que la CUP no entén com una «font de divisió i de debilitat».

Pel que fa a la consecució d'un acord, ha considerat que les coses «maduren adequadament» perquè les dues parts tenen «el mandat d'arribar a un bon acord», i no va descartar que es pugui tancar abans del 4 de desembre, tot i que sembla difícil que la CUP pugui ratificar-ho en assemblea.

Marxar, «irresponsabilitat»

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, va admetre estar en una situació de «debilitat» davant l'«adversari» de l'Estat per seguir en funcions, i va assenyalar que les negociacions amb la CUP per a la seva investidura prossegueixen però van «molt lentament». En una conferència de premsa al Palau de la Generalitat, Mas va apuntar, davant la pregunta de si faria un pas enrere, que «anar-se'n sempre és fàcil» però, va afegir, «seria d'una alta irresponsabilitat».