L'Audiència de Tarragona ha desestimat el recurs de Ester Ventura, directora financera del grup d'empreses municipals Innova de Reus, imputada pel Jutjat d'Instrucció número 3 de la ciutat en l'anomenat cas Innova, de presumpta trama de corrupció administrativa. El recurs desestimat es refereix a la peça separada número dos, que investiga les obres de l'Hospital de Sant Joan de Reus. L'Audiència ratifica la imputació perquè "s'infereixen indicis racionals de criminalitat" de la directora financera, en haver autoritzat els pagaments de les factures de l'arquitecte Jorge Batesteza.

Batesteza, presumptament, hauria cobrat dues vegades per realitzar la mateixa feina -de la qual el jutge no va poder constatar que es portés a terme- i l'instructor va arribar a qualificar-lo en un acte com "esquizofrènia contractual" i "control groller dels diners públics".

Així, d'Innova va cobrar 357.000 euros per supervisar les obres del nou hospital i altres 186.000 euros més com a responsable de projectes d'Euroconsulting "per supervisar-se a si mateix", va concloure el jutge.

L'acte que desestima el recurs, avançava ahir Diari de Tarragona, sosté que Ventura era responsable de controlar aquestes factures i no només, com mantenia la seva defensa, de tramitar les prèviament conformades.