Mas lamenta que Catalunya hagi de demanar "caritat"

El president en funcions creu que mentre el país
no depengui de si mateix "sempre anirà coix"

28.11.2015 | 00:00
La silueta de Mas, durant un acte celebrat ahir a Barcelona.

Artur Mas va lamentar que Catalunya hagi de demanar "caritativament" els diners del Fons de Liquiditat Autonòmica -FLA- a l'estat espanyol, assegurant que són uns recursos que originàriament provenen de les arques catalanes. Durant la cloenda de la 5a jornada del Pla de Salut celebrada a Sitges ahir, el President de la Generalitat en funcions va criticar la necessitat de demanar recursos al Ministeri d'Hisenda "per poder aguantar un sistema que el país com a tal és capaç d'aguantar-lo i millorar-lo".
El president en funcions va recordar que històricament el Govern havia pal·liat la situació gràcies a l'endeutament, i va apuntar que ara "el repte que té Catalunya com a país i com a societat és que pugui tenir recursos i capacitat de decisió en línia amb la seva pròpia capacitat de generar activitat i riquesa". Per Mas, mentre Catalunya no depengui de si mateixa, "sempre anirà coixa". Davant aquesta situació, Mas va lamentar que existeixi la necessitat de demanar a l'estat espanyol el suport del FLA: "algunes vegades haurem de donar la impressió que hem d'anar a demanar amb la mà estesa, a veure si algú caritativament ens deixa diners ha finals de mes", va etzibar.
D'altra banda, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida va dedicar part de la seva carta setmanal publicada al seu web a criticar l'enfrontament entre el Govern i l'executiu espanyol arran de les condicions del FLA. Segons el democristià, les noves normes no disten massa de les que ja estaven establertes, però qüestiona "les formes i amb l'estil" amb les que s'han impulsat.
"Calia tanta dosi d'humiliació per part del ministre Montoro quan va presentar la mesura? Òbviament, la meva resposta és que no. I si el mateix ministre d'Hisenda del govern de l'Estat reconeix que fins ara la Generalitat no s'ha gastat ni un euro de diners provinents del FLA en "vel·leïtats independentistes", a què treu cap transmetre el missatge que el FLA no arriba a Catalunya perquè el govern de Convergència és independentista?", va preguntar-se Duran.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema