Unió estaria disposada a entrar en un Govern de coalició a l'Estat després de les eleccions del 20-D. Així ho va afirmar el cap de lllista dels democratacristians, Josep Antoni Duran i Lleida, en una entrevista amb La Razón.

Duran admet que "serà molt difícil gestionar el resultat del 20 de desembre" i que la força guanyadora necessitarà diputats per la majoria absoluta per la qual cosa "les forces polítiques tenen l'obligació de garantir l'estabilitat".

En aquest escenari Duran assegura que "Unió està disposada al que faci falta" ja que "ara no estem condicionats per Convergència ni per Pujol, que mai volien entrar al Govern". El candidat democratacristià, però, adverteix que "qualsevol participació d'Unió en un Govern estarà condicionada a un programa de govern i al fet que en aquest programa hi hagi una proposta de solució per a Catalunya". El polític d'Alcampell explica que la proposta d'Unió és coneguda, una disposició adicional catalana a la Constitució.

Sobre el 27-S Duran assegura que a Unió la va perjudicar el fet de ser una proposta electoral nova i el fet de que les eleccions tinguessin un fort caràcter plebiscitari.

Pel que fa al procés independentista Duran indica que la seva velocitat el "sorprèn" i li "desagrada".

Creu que la ruptura de CiU ha estat dolenta per a Catalunya, Espanya i Europa perquè en trencar-se el "catalanisme moderat" s'ha generat inestabilitat. "Jo crec que CDC està profundament equivocada; les coses no li van tan bé com desitjaria però, ho admeto, no li van tan malament com a Unió", va dir.