Neu i poder esquiar. Això és el que busquen la majoria de turistes que passaran el pont de la Puríssima a les comarques gironines. Els hotels de la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya esperen assolir ocupacions d'entre el 70 i 75% mentre que els establiments rurals d'aquestes mateixes comarques preveuen ocupacions del 80%.

Unes xifres que poden incrementar-se amb les reserves d'última hora i que contrasta amb els números que s'auguren per als hotels i establiments turístics de la costa gironina on només hi ha un 50 o un 25% de la flota hotelera disponible. En concret, a la zona de la Selva marítima s'espera arribar al 75% d'ocupació, a la Costa Brava es preveu assolir el 50% i fregar el 30% a la comarca de l'Alt Empordà.

Des de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines apunten a que les ocupacions rondaran entre el 55% i el 75% durant aquest pont de la Puríssima a les comarques interiors de la demarcació gironina. En concret, la Garrotxa, la Cerdanya i el Ripollès són els territoris on s'han fet més reserves i, per això, es preveu que sigui en aquestes zones on s'assoleixin les millors xifres d'ocupació. A la Selva interior s'espera arribar al 60% i a Girona i rodalies al 55%.

En aquestes zones interiors i de muntanya tota la flota hotelera està oberta. Una situació molt diferent de la que es viu a les comarques més costaneres on només hi ha un 50 o 25% dels hotels oberts. Tenint en compte això, des de la Federació assenyalen que les xifres d'ocupació a la costa seran baixes al voltant d'un 75% a la Selva marítima, un 50% a la zona de la Costa Brava centre i un 30% a la comarca de l'Alt Empordà.

A grans trets, la majoria dels visitants seran veïns de proximitat; de les comarques gironines o de la demarcació de Barcelona. Des de l'associació assenyalen que han detectat una caiguda del nombre de turistes francesos arran dels últims atemptats terroristes que van succeir a París. En principi, la mitjana d'estada dels visitants serà d'entre un i dos dies i el pic s'espera per al dissabte 5 de desembre que és quan els hotels preveuen rebre el major nombre de clients. I és que tot apunta que serà un pont de la Puríssima al voltant de la neu. La Molina i Masella ja van obrir portes el passat cap de setmana.

En concret, Masella va ser la primera estació que va arrencar la temporada d'esquí de tot el Pirineu català obrint el dimarts 24 de novembre. En sis dies ja va registrar més de 5.000 esquiadors. Unes xifres que mostren les ganes de neu que tenen els esquiadors. Tot i això, les dues estacions van obrir amb gruixos de neu d'entre 20 i 60 centímetres i només un terç de les pistes esquiables. Per això, i pensant de cara a l'allau de gent que rebrien pel pont de la Puríssima, les instal·lacions han aprofitat les baixes temperatures nocturnes d'aquests darreres dies per crear neu artificial i així poder obrir més pistes i oferir un millor servei als seus esquiadors.En aquesta línia, està previst que aquest cap de setmana obrin portes Vallter 2000, Vall de Núria que ja va obrir el seu parc lúdic- i l'estació d'esquí nòrdic Guils Fontanera.

Unes obertures que poden acabar de potenciar el sector turístic d'aquestes comarques interiors com són el Ripollès, la Cerdanya o la Garrotxa. Paral·lelament, també està previst que dissabte dia 5 de desembre s'inauguri la temporada d'esquí nocturn a la Masella que ja disposa de 26 quilòmetres esquiables, 13 remuntadors en funcionament i 24 pistes oberts amb un 550 metres de desnivell. Des de les mateixes estacions auguren uns bons dies de neu i una bona temporada d'esquí. D'altra banda, des de la federació destaquen que l'actual pont de la Puríssima no es pot comparar amb el de l'any passat ja que, en aquell cas, només va ser un cap de setmana llarg.

Les cases rurals de muntanya confien fregar la plena ocupació

Des de l'Associació Turisme Rural de Girona les perspectives d'ocupació són bones, sobretot pel que fa a les zones de muntanya on ja han caigut les primeres neus. És per això, que des de l'agrupació preveuen que les comarques del Pirineu gironí assoliran una ocupació del 80% podent-se incrementar amb les reserves d'última hora. El president de l'entitat, Ramon Corominas, explica que tant a la Garrotxa, al Ripollès com també a la Cerdanya és possible que s'acabi el pont fregant la plena ocupació. "Les reserves relacionades amb la neu han pujat entre un 5 i un 10% respecte l'any passat, sobretot influïdes per les darreres nevades", ha detallat Corominas.

Pel que fa als allotjaments situats a la costa, es preveu que hi hagi una ocupació del 65%; similar a la de l'any passat per aquestes mateixes dates. A grans trets i en els dos casos, el perfil majoritari dels clients són famílies catalanes, especialment veïns de la capital o de l'àrea metropolitana de Barcelona. Actualment, l'Associació Turisme Rural Girona té més de 300 allotjaments associats.