El Tribunal Suprem ha informat en contra de l'indult als vuit "indignats" condemnats per aquest tribunal a tres anys de presó pel setge al Parlament català, ocorregut el 15 de juny del 2011. La mateixa Sala que va condemnar els "indignats" s'oposa ara al seu indult perquè, diu, la seva conducta va afectar "l'exercici pacífic de les funcions legislatives pels legítims representants del poble català".

Segons la Sala penal, els fets pels quals se'ls va condemnar "van implicar un atac a un pilar de la nostra estructura democràtica, representada en aquest cas pel Parlament, en vulnerar principis i valors essencials del nostre ordenament constitucional".

Els incidents es van produir el 15 de juny del 2011, durant una concentració davant el Parlament contra les retallades socials convocada pel moviment 15-M, que va derivar en situacions de setge a parlamentaris, entre ells els presidents de la Cambra, Núria de Gispert, i de la Generalitat, Artur Mas. Tot això va constituir un delicte contra les institucions de l'Estat, segons el Suprem, que va corregir amb una sentència condemnatòria l'absolució que havia signat l'Audiència Nacional.