La jutge de Barcelona que investiga Jordi Pujol considera que l'expresident català va ser propietari "a l'ombra" d'un dels comptes que la família tenia a Andorra, on el clan va ocultar una fortuna amb la intenció d'"encobrir l'origen delictiu dels diners". En un acte, la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona, Beatriz Balfagón, es va inhibir a favor de l'Audiència Nacional, per considerar que existeix una "estreta vinculació" entre la seva causa i la que se segueix contra el primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, que va ser qui va gestionar el suposat llegat al qual la família atribueix la fortuna a Andorra.

La jutge es remet a les dades obtingudes a través de la comissió rogatòria lliurada per Andorra, de les quals es desprèn que des de l'any 1992 tots els germans Pujol Ferrusola són o han estat titulars de comptes bancaris en aquell país i que també "ho són o han estat els seus pares, i crida l'atenció que un dels comptes era propietat a l'ombra de Jordi Pujol i Soley, com es desprèn d'una carta manuscrita per ell mateix reconeixent-ho així".

La jutge ha decidit inhibir-se d'aquesta causa a favor del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga comissions milionàries al primogènit. La titular del jutjat d'instrucció 31 de Barcelona ha adoptat aquesta decisió a petició de la Fiscalia Anticorrupció, que va constatar que "la família Pujol-Ferrusola (pares i fills) ha actuat conjuntament sota la direcció i gestió de l'imputat Jordi Pujol Ferrusola desenvolupant nombrosos negocis econòmics, així com diferents actuacions dirigides a aconseguir el blanqueig dels capitals obtinguts".

En el procediment obert a Barcelona estaven ja imputats l'expresident català, la seva dona Marta Ferrusola i quatre dels seus set fills -Jordi, Marta, Mireia i Pere-, mentre que en la causa que investiga De la Mata, els encausats són Jordi Pujol Ferrusola, la seva exdona Mercè Gironès i els seus germans Pere i Josep Pujol Ferrusola -no hi ha l'expresident català i la seva dona, ni les seves filles Marta i Mireia-, entre d'altres. De la Mata va constatar abonaments en efectiu d'origen desconegut als comptes del primogènit.