L'exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut) Carles Manté va cobrar durant gairebé quatre anys un sou opac d'un hospital públic en què no treballava. Així ho ha posat de manifest un acte emès pel Jutjat d'Instrucció 3 de Reus, que investiga el cas Innova. L'escrit recull que Manté va estar ?contrac?tat entre "el 22 de gener de 2007 i el 25 d'octubre de 2010" pel Parc Sanitari Pere Virgili, que ocupa les antigues instal·lacions de l'Hospital Militar de Barcelona. El contracte, segons El País, era indefinit, de directiu i a jornada completa.

La suposada activitat laboral de Manté a l'hospital, però, no constava en cap document públic, ni en les memòries del Pere Virgili i ni tan sols era coneguda dins el propi centre sanitari. L'hospital no s'ha volgut pronunciar sobre l'assumpte.

El propi Manté (i la resta de responsables de la sanitat pública catalana) va ocultar aquest sou públic a la comissió d'investigació de les irregularitats a la sanitat pública, celebrada pel Parlament el 2013. Allà, l'exdirector del CatSalut va fer un detallat resum de la seva vida personal i professional, però va ometre tota referència al seu contracte al Pere Virgili. Manté va arribar fins i tot a afirmar que en abandonar la direcció del CatSalut va decidir obrir una consultora privada perquè les ofertes laborals rebudes no satisfeien les seves "aspiracions" retributives. L'exdirector del CatSalut feia més de tres mesos que percebia un sou públic quan va obrir la seva consultora.

La revelació del jutge del cas Innova aporta l'últim exemple de favors polítics a la sanitat pública en els últims anys i afecta de ple el mandat de la llavors socialista Marina Geli com a consellera de Salut durant els governs del Tripartit (PSC, ERC i ICV).