El Departament d'Economia i Coneixement va anunciar que dilluns va tramitar la llista de pagaments pendents de finançar amb el Fons de Liquiditat Autonòmic -FLA- del 2015, tant amb el tram ordinari del mes de desembre com amb el tram addicional aprovat el passat divendres 20 de novembre.

En total, s'han enviat factures per import de 3.150 milions d'euros. A la llista s'inclouen els pagaments de les farmàcies -213 milions-, els concerts sanitaris i socials -751 milions- i els de l'àmbit de la dependència -78 milions-, entre d'altres.

Concretament, la llista inclou un primer grup de pagaments definits com a serveis públics fonamentals, entre els quals hi ha els pagaments de les farmàcies -213 milions-, els concerts sanitaris -715 milions- i socials -36 milions- i els proveïdors de l'àmbit de la salut -901 milions-.

També, altres despeses de programes socials i educatius -186 milions-, així com també pagaments d'ajuts a la dependència -78 milions-, convenis socials amb ens locals -45 milions-, i pagaments d'educació universitària -182 milions-. L'import per a aquest grup de pagaments ascendeix a un total de 2.356 milions d'euros.

També hi ha un segon grup de pagaments de factures de despesa corrent -proveïdors de neteges; seguretat; subministraments d'aigua, gas, electricitat; informàtica i telecomunicacions- de la Generalitat i ens dependents per a la prestació dels serveis bàsics de funcionament.

L'import per a aquest grup és de 794 milions. El Departamentd'Economia puntualitza que la tramesa de la documentació va finalitzar passades les deu de la nit d'aquest dilluns i mitjançant la càrrega de cadascun d'aquests pagaments a l'aplicació que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha habilitat per a aquesta finalitat.