El detectiu Julián Peribáñez va assegurar ahir davant la jutge que l'agència de detectius Método 3 va pagar comissions a l'exdirector general de Presons Xavier Martorell, que els va demanar, a càrrec del FC Barcelona, informes per valor d'un milió d'euros, alguns per serveis amb preus desmesurats.

Segons van informar fonts judicials, Peribáñez, que va treballar com a espia a l'extinta Método 3 entre 2006 i 2012, va comparèixer ahir com a testimoni davant la titular del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona, que investiga Martorell per carregar al FC Barcelona , en la seva etapa com a responsable de seguretat del club blaugrana, informes d'interès aliè a l'entitat.

Davant la jutge, Peribáñez va indicar que Método 3 només es quedava entre el 30 o el 40% dels diners que facturava al FC Barcelona -un milió d'euros entre 2008 i 2011, va precisar-, ja que la resta anava a parar a una empresa intermèdia, M3 Consultoria de Seguretat, i s'utilitzava, segons la seva versió, per pagar comissions a Martorell.

Segons el relat del exdetective de Método 3, que roman imputat en una causa paral·lela per descobriment i revelació de secrets, el comptable de M3 Consultoria de Seguretat li va revelar que per pagar les comissions a Martorell anava al banc i treia determinades quantitats mitjançant xecs bancaris, els posava en un sobre i després els enviava per missatger al FC Barcelona.

Laporta i Reagrupament

Peribáñez també va dir que Joan Laporta va ser interlocutor de l'agència Método 3 en la seva etapa com a president del FC Barcelona, a la qual va encarregar informes sobre l'impulsor de la moció de censura en contra seva, d'una amiga íntima i del partit polític Reagrupament. En aquest sentit, segons Peribáñez, Laporta els va fer encàrrecs, pel que ell sap, en relació amb la moció de censura que va impulsar el soci Oriol Gilart, per buscar si estava vinculat a Sandro Rosell, sobre una amiga íntima i sobre la formació política Reagrupament.