Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 63 anys i veí de Vilanova i la Geltrú com a presumpte autor de la mort d'un home de 53 anys i veí de Cubelles. Els agents van rebre un avís que informava que hi havia una baralla en un pis a dos quarts d'onze de la nit de dimecres.

Ràpidament s'hi van desplaçar diverses patrulles de la policia catalana i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques -SEM-, que hi van trobar el cos d'un individu sense constants vitals. Agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud s'han fet càrrec de la investigació d'aquest cas.

Al pis on van passar els fets -situat en un edifici en una zona apartada a la urbanització El Racó de Santa Llúcia, entre Vilanova i la Geltrú i Cubelles- hi vivien el presumpte agressor, la seva dona i la víctima.

Va ser durant el forcejament que l'home mort, que havia arribart begut a casa i va treure un ganivet durant la disputa, va rebre un cop al cap després de caure a terra, i va morir a l'acte. Per la seva part, el detingut també va patir algunes ferides.