El diputat i portaveu de la CUP Albert Botran va deplorar els temors expressats per Artur Mas que el lideratge del procés pugui recaure en mans de l'esquerra anticapitalista si ell acaba fent un pas enrere. Botran també va demanar a Junts pel Sí -JxS- que «s'ho currin» en les negociacions que mantenen sobre la investidura del nou president i els ha demanat un «acord polític de profunditat» que vagi «més enllà» de l'esmentada investidura.

Botran va qualificar les paraules de«Mas d'«alarmes injustificades» i va considerar que, en l'entrevista televisada d'aquest dijous, el president en funcions no va actuar amb la «generositat» que se li pressuposa «a un líder». Això, juntament amb «els estirabots» de Francesc Homs els darrers dies, no són «elements positius» per a la negociació. Amb tot, Botran va assenyalar que si l'ambient «no s'enrareix» el clima és més procliu a l'acord que a una nova convocatòria electoral al març.

També va suggerir que una delegació «efectiva» de les competències presidencials en d'altres figures podria desbloquejar la fórmula de la presidència i ha demanat que Junts pel Sí aposti per un acord que vagi «més enllà» de la investidura.

«En molts aspectes, en l'entrevista d'ahir, vam veure a Mas actuar més com a president de CDC que com a líder del procés independentista, amb la generositat que caracteritza un líder, que és fer-ser ressò dels arguments de la contrapart», va valorar Botran ahir al matí a La Xarxa de Televisions Locals, que va alertar que «el tancament de files» de Mas i també Francesc Homs cap als seus amb crítiques a la CUP no resulta «positiu» en les negociacions. En lloc de centrar-se en missatges electoralistes, el diputat cupaire va recomanar a Junts pel Sí que redobli esforços i ampliï el seu punt de mira sobre què ha d'implicar un acord.

Per altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va defensar que el Govern ha de ser capaç d'«entendre's amb tots»: «Si ens hem entès amb els més reaccionaris, no ens hauríem d'entendre amb els revolucionaris?».